آزمایش چتر نجات مریخ نورد روزالیند فرانكلین با موفقیت انجام شد

آزمایش چتر نجات مریخ نورد روزالیند فرانكلین با موفقیت انجام شد

چترهای نجات عظیم ۱۱۵ فوتی(۳۵ متری) كه مقرر است در سال ۲۰۲۳ مریخ نورد ساخت انگلیس معروف به ˮمریخ نورد اگزومارس روزالیند فرانكلینˮ(Rosalind Franklin ExoMars) را بر روی سطح سیاره مریخ بنشاند به تازگی در صحرای اورگن مورد آزمایش قرار گرفت و آزمایشات هم موفقیت آمیز بود.


به گزارش بیست و یکم به نقل از ایسنا و به نقل از دیلی میل، مریخ نورد روزالیند فرانکلین ساخت انگلیس بعد از موفقیت آزمایش چترهای نجات در صحرای اورگن، یک قدم به فرود در سطح سیاره سرخ نزدیک تر شده است.
از یک جفت چتر نجات که قطر هر کدام ۱۱۵ فوت است برای کاهش سرعت این مریخ نورد در هنگام فرود در سیاره سرخ در سال ۲۰۲۳ استفاده خواهد شد.
به قول محققان این مأموریت آزمایش انجام شده یک آزمایش فرود چترهای نجات از ارتفاع زیاد در مقیاس کامل بود که در آن چترهای نجات می بایست از فاصله ۱۸ مایل بالاتر از صحرای اورگن به پایین فرود می آمدند. به قول محققان همه چیز همانطور که انتظار می رفت انجام شد.
این مریخ نورد قرار بود اوایل سالجاری پرتاب شود اما شیوع کرونا سبب شد تا آژانس فضایی اروپا پرتاب آنرا به تعویق بیندازد. هنوز آزمایش های بیشتری برای تکمیل این مریخ نورد پیش از پرتاب می بایست صورت گیرد. تاریخ پرتاب جدید این مأموریت سپتامبر ۲۰۲۲ است که اگر با موفقیت پرتاب شود مریخ نورد می تواند در اوایل سال ۲۰۲۳ به مریخ برسد.


روزالیند فرانکلین یکی از سه مریخ نوردی است که دانشمندان برای سفر به مریخ طراحی نموده اند. دو مریخ نورد دیگر، مریخ نورد "استقامت"(Perseverance) ناسا و مریخ نورد "تیان ون ۱" (Tianwen-۱) چین هستند که هر دو آنها تابستان سال میلادی جاری پرتاب شدند و بنابر برنامه ریزی ها مقرر است در فوریه سال ۲۰۲۱ وارد مریخ شوند.
هنگامی که مریخ نورد روزالیندفرانکلین در سال ۲۰۲۳ به مریخ برسد، در یک عملیات شش دقیقه ای یک ماژول فرود آن دو چترنجات را باز می کند تا سرعت آنرا پیش از فرود کم کند.
کشش اتمسفری، سرعت ماژول را از حدود ۱۳ هزار و ۴۸ مایل در ساعت به هزار و ۵۶ مایل در ساعت کاهش خواهد داد و در همان زمان نخستین چتر نجات بازخواهد شد و سپس ۲۰ ثانیه بعد در حالیکه سرعت مریخ نورد ۲۴۸ مایل در ساعت است چتر نجات دوم باز می شود. هنگامی که ماژول کمی بیشتر از نیم مایل از سطح زمین فاصله داشته باشد، موتورهای ترمز با چرخ دنده برخورد خواهند کرد و مریخ نورد به سادگی بر سطح مریخ فرود خواهد آمد.


سیستم کامل فرود چترنجات قبل از پرتاب باید بر روی زمین مورد آزمایش و بررسی قرار گیرد و عملکرد آن تایید گردد. در تاریخ ۹ نوامبر گروهی از دانشمندان این آزمایشات را با کمک بالون استراتوسفر در صحرای اورگن آزمایش کردند. بالون استراتوسفر یا بالون فرازای بالا، بالون هایی سرنشین دار یا بدون سرنشینی هستند که معمولاً با استفاده از گاز هلیوم یا هیدروژن یا گاهی متان به درون استراتوسفر رها می شوند. این آزمایشات همانطور که دانشمندان در این مأموریت انتظار داشتند، صحیح انجام شد و وسیله آزمایشی با کمک چترنجات صحیح و سالم بر زمین فرود آمد. تنها لطمه ای که به این دو چتر نجات وارد شده بود این بود که بخش سایبان آنها کمی آسیب دیده بود که به قول محققان این مساله برای مأموریت واقعی مشکلی ایجاد نخواهد کرد.


۲۰ سپتامبر، مأموریت "اگزومارس" آژانس فضایی اروپا از تاسیسات فضایی تالس آلنیا به شهر کن، فرانسه منتقل شد. این مأموریت شامل مریخ نورد روزالیند فرانکلین بود که دارای یک مته تخصصی برای جمع آوری نمونه ها از زیر سطح مریخ است. مریخ نورد اگزومارس(ExoMars rover) مریخ نورد رباتیک برنامه ریزی شده مریخ، به رهبری آژانس فضایی اروپا است. بنابر برنامه ریزی ها قرار بود مریخ نورد اگزومارس ۲۵ ژوئیه سال ۲۰۲۰ پرتاب شود که پرتاب آن به علت شیوع کروناویروس به سال ۲۰۲۲ موکول شد. رهبران این پروژه اعلام نمودند به علت انجام آزمایشات بیشتر و رفع برخی مشکلات و شیوع بیماری کووید -۱۹ پرتاب این مریخ نورد به سال ۲۰۲۲ موکول شده است.


انجام آزمایش چتر نجات یک نقطه عطف مهم برای این مریخ نورد که توسط ایرباس در شهر استیونج ساخته شده، است و محققان حالا داده های آزمایش را تجزیه و تحلیل می کنند تا میزان پیشرفت این مریخ نورد را تعیین کنند.
"فرانسوا اسپوتو"(Francois Spoto)، رهبر برنامه اگزومارس اظهار داشت: فرود در مریخ کار بسیار دشواری است و جای هیچ خطایی نیست. موفقیت این آزمایش گامی رو به جلو و خوب است.
شرکت انگلیسی"Vorticity" مشاور فنی سیستم چترنجات و مسئول آزمایش های فرود این چترها در ارتفاع زیاد است. "جان آندروود"(John Underwood)، مهندس اصلی شرکت"Vorticity"، اظهار داشت: این یک برنامه بسیار چالش برانگیز است و شامل توسعه بزرگترین چتر نجاتی است که تابحال به مریخ ارسال شده است. از زمان انجام آزمایشات پارسال تاکنون، پیشرفت های بزرگی در سیستم بوجود آمده است و ما اطمینان داریم که مشکلات کوچک نهایی هم پیش از پرتاب مأموریت برطرف خواهد شد.




منبع:

1399/09/08
21:11:50
5.0 / 5
920
تگهای آزمایش چتر نجات مریخ نورد روزالیند فرانكلین با موفقیت انجام شد: آزمایش , ربات , سیاره , سیستم
این مطلب بیست و یکم را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲
بیست و یکم