اعتیاد ماهی ها به ماده مخدر مت آمفتامین!
به گزارش بیست و یکم محیط های آبی که فاضلاب به آنها ریخته می شود در معرض آلودگی ناشی از ضایعات فعالیتهای انسانی قرار دارند. این آلاینده ها شامل مواد دارویی قانونی و غیرقانونی می شود و تحقیقات جدید اثر این مواد را بر آبزیان نشان داده است.
به گزارش بیست و یکم به نقل از ایسنا و به نقل از نیواطلس، در تحقیقاتی جدید تأثیر این آلاینده ها بر موجودات آبزی بررسی شده است و مطالعات جدید نشان داده است که ماهی های قزل آلای خال سرخ می توانند به ماده ی مخدر مت آمفتامین که با نام شیشه هم شناخته می شود اعتیاد پیدا کنند.
اطلاعات زیادی درمورد اثر ضایعات دارویی برحیات وحش وجود ندارد اما تحقیقات اخیر بعضی از خطرات آنرا نشان داده است.
در این تحقیقات نشان داده شده است که چگونه این آلاینده ها بر روی تولید مثل و میزان اضطراب ماهی ها اثر می گذارند. این در شرایطی است که مطالعه ای در سال ۲۰۱۹ نشان داد که داروهای ضدافسردگی رفتارهای اجتماعی و گروهی ماهی ها را مختل می کنند.
دانشمندان دانشگاه علوم زندگی چک در پراگ جهت بررسی تأثیر مخدر مت آمفتامین بر ماهی ها آزمایشی انجام دادند. آنها قزل آلاهای خال سرخ را به مدت هشت هفته درون مخزن های حاوی ذرات مت آمفتامین مشابه میزانی که در بعضی رودخانه وجود دارد، قرار دادند.
بعد از آن دانشمندان ماهی ها را به مخزن های حاوی آب سالم منتقل کردند و به آنها حق انتخاب دادند که در مخزن حاوی مت آمفتامین بمانند و یا به مخزن آب سالم بروند. این آزمایش به مدت ۱۰ روز هر دو روز یک مرتبه انجام شد.
با بررسی انتخاب های ماهی ها در طول این دوره الگوی واضحی به دست آمد که نشان می داد که ماهی هایی که به مدت دو ماه در آب آلوده مانده بودند به این ماده ی مخدر اعتیاد پیدا کرده بودند و در خلال چهار روز اولی که در آب سالم قرار گرفتند به دنبال این مخدر می گشتند. این ماهی ها نسبت به گروه شاهد فعالیت کمتری داشتند و تا ۱۰ روز بعد از خارج شدن از آب آلوده هم همچنان اثراتی از دارو در مغز آنها پیدا شد.
دانشمندان معتقدند علاوه بر اثرات منفی روانی این مخدر بر ماهی ها، این ماده امکان دارد سبب مهاجرت آنها به سمت آب های آلوده شود.
منبع: 21th.ir
این مطلب بیست و یکم را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب