با تأیید وزارت كشاورزی آمریكا؛

گوجه فرنگی بنفش با 10 برابر آنتی اکسیدان بیشتر به بازار می رسد

گوجه فرنگی بنفش با 10 برابر آنتی اکسیدان بیشتر به بازار می رسد

به گزارش بیست و یکم، گوجه فرنگی بنفشی که آنتی اکسیدان آن افزایش پیدا کرده بالاخره بعد از یک دهه از سوی وزارت کشاورزی آمریکا تایید شد. آنتی اکسیدان این گوجه فرنگی ۱۰ بار بیشتر از نمونه های فعلی است.


به گزارش بیست و یکم به نقل از نیواطلس، گوجه فرنگی بنفشی که خواص مغذی آن افزایش پیدا کرده بالاخره یک دهه بعد از توسعه از جانب وزارت کشاورزی آمریکا تایید شد. گوجه فرنگی مذکور از لحاظ ژنتیکی مهندسی شده تا ۱۰ بار بیشتر از نمونه های عادی آنتی اکسیدان تولید نماید. درسال ۲۰۰۸ میلادی تحقیقی نوین در ژورنال «نیچر بیوتکنولوژی» منتشر گردید. این تحقیق در رابطه با نوعی از گوجه فرنگی بود که ژن آن برای تولید حجم زیادی آنتی اکسیدان به نام «آنتوسیانین» مهندسی شده بود. آنتوسیانین ها به صورت طبیعی در موادغذایی مختلف مانند بلوبری و کلم وجود دارند. آنها دلیل اصلی رنگدانه بنفش در این مواد غذایی هستند و با مزایای سلامتی مختلفی همچون کاهش خطر بیماری های قلبی و دیابت ارتباط دارند. بعضی از انواع گوجه فرنگی با پوست بنفش هم مقدار اندکی آنتوسیانین دارند اما محققان تلاش کردند تا با کمک مهندسی ژنتیک سطح آنرا بالا برند. در همین راستا دو ژن از یک گیاه دیگر گرفته و به گوجه فرنگی بنفش اضافه گردید. توانایی گیاه مهندسی شده برای تولید آنتوسیانین افزوده شد و در نتیجه نوعی گوجه فرنگی با رنگ بنفش تیره تولید شد. در تحقیقات قبلی تأثیر گوجه فرنگی هایی با آنتوسیانین ارتقا یافته روی موش های مبتلا به سرطان بررسی شده بود. به دسته ای از موش ها رژیم غذایی مملو از گوجه فرنگی بنفش داده شد و در نهایت آنها ۳۰ درصد طولانی تر از موش هایی با رژیم غذایی عادی زنده ماندند. حالا گوجه فرنگی مهندسی شده، مدت زمان زیادی بعد از گذراندن فرایندهای رگولاتوری یک گام به عرضه در بازار نزدیک شده چونکه سرویس بازرسی بهداشت حیوانات و گیاه وزارت کشاورزی آمریکا آنرا تایید کرده است. این تاییدیه به معنای آن است که گوجه فرنگی های بنفش دیگر مشمول کنترل های سختگیرانه (از جمله بررسی مکان و شیوه کشت) نمی شوند. بدین سان گوجه فرنگی مذکور را میتوان در هر نقطه ای از آمریکا پرورش داد. همینطور آمریکا اولین کشور جهان است که اجازه تولید محصول مهندسی ژنتیکی شده را می دهد. محققان امیدوارند این محصول بزودی در انگلیس هم تایید گردد.


منبع:

1401/06/21
22:33:56
0.0 / 5
139
تگهای گوجه فرنگی بنفش با 10 برابر آنتی اکسیدان بیشتر به بازار می رسد: تحقیقات , تكنولوژی , تولید , محقق
این مطلب بیست و یکم را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱
بیست و یکم