استفاده از دستگاه شوك برای پاكسازی آلاینده های هسته ای
بیست و یكم: پژوهشگران دانشگاه ام آی تی روش جدیدی را برای پاكسازی آلاینده های هسته ای موجود در آب مورد استفاده در راكتورها ابداع نموده اند.
به گزارش بیست و یكم به نقل از نیواطلس، در این روش از یك دستگاه انتشار امواج كه برای انتشار شوك استفاده می شود و دستگاه الكترودیالیز شوك نامیده می شود برای انتشار موج در آب و جدا كردن آلاینده ها از آن بهره گرفته می شود.
آب هایی كه در راكتورهای هسته ای برای خنك كردن مورد استفاده قرار می گیرند، آلوده به اجزا و ذرات خطرناكی هستند كه جدا كردنش كار ساده ای نیست. پژوهشگران برای یافتن راهی ایمن و مقرون به صرفه از نظر اقتصادی برای شناسایی و خارج كردن این اجزای آلوده، یك دستگاه الكترودیالیز شوك كه برای جداكردن نمك از آب دریا مورد استفاده بوده است را دستكاری كرده و به كار گرفتند.
این دستگاه با ارسال امواج الكتریكی یونیزه شده بوسیله یك مجرای متخلخل، می تواند جریان آب را پاكسازی كند. بررسی هایی كه بوسیله نمونه اولیه دستگاه مذكور انجام شده نشان میدهد از آن می توان برای پاكسازی ۱۰ میلیون متر مكعب آب در روز استفاده نمود.
دستگاه مورد اشاره قادر به حذف ۹۹.۵ درصد از كبالت ها و سزیم های رادیواكتیو از آب است، ولی نمی تواند اسید بوریك و لیتیوم را از آب رادیواكتیو حذف كند. پس یك سوم آلودگی آب های مورد استفاده در راكتورهای هسته ای حتی در صورت استفاده از دستگاه مورد اشاره برجای می ماند.
منبع: بیست و یكم
این مطلب بیست و یکم را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب