مغز پیانیست نابینا دانشمندان را شگفت زده كرد بعلاوه فیلم

مغز پیانیست نابینا دانشمندان را شگفت زده كرد بعلاوه فیلم

بیست و یکم مغز پیانیست نابینا دانشمندان را شگفت زده کرد+فیلم


به گزارش بیست و یکم به نقل از ایسنا و به نقل از دیلی میل، ویتاکر با اختلال رتینوپاتی نارس به دنیا آمد که این امر منجر به نابینایی وی شد. بتازگی اما عملکرد بی نظیر این جوان ۱۸ ساله توجه دانشمندان را جلب کرد و دانشمندان مغز این نابغه را مطالعه کرده و مورد بررسی قرار دادند تا دریابند چگونه این جوان با استعداد نابینا توانسته این چنان موفق در عرصه موسیقی ظاهر شود و با تسلط کار خودرا انجام دهد.
به همین دلیل از ویتاکر خواسته شد هنگامی که پزشکان عملیات اسکن مغز ام.آر.آی را انجام می دادند، کیبورد بنوازد و در یک سری آزمایش های شنیداری شرکت نماید.
دانشمندان دریافتند هنگامی که ویتاکر موسیقی را می شنود، کل قشر بینایی وی(ناحیه ای که اطلاعات بصری را پردازش می کند) فعال می شود. این نتایج نشان میدهد که مغز ویتاکر از این ناحیه که توسط بینایی تحریک نمی گردد، استفاده می نماید تا به وی در درک موسیقی کمک نماید.
ویتاکر که اهل شهر هکنساک، نیوجرسی است از سه سالگی که یک کیبورد کوچک یاماها را از پدربزرگش هدیه گرفته است، تمرین موسیقی خودرا آغاز نموده است.
"موسس ویتاکر"(Moses Whitaker) پدر متیو اظهار داشت: وی در آن زمان مشغول نواختن لالایی مشهور چشمک بزن ستاره کوچولو(Twinkle، Twinkle، Little Star) بود اما نکته این است که او با هر دو دست خود این آهنگ را می نواخت. مت همزمان آکورد و ملودی آهنگ را می نواخت. او هیچ تمرینی تا آن زمان ندیده بود و تنها سه سالش بود. بدین سبب برایم سوال شد که چه کسی این کار را به او یاد داده است و حتما کسی باید به متیو یاد داده باشد که چگونه این آهنگ را بنوازد اما دریافتم هیچ کس این کار را به او یاد نداده بود.
در سن ۹ سالگی او به خودش یاد داد که چگونه ارگ هموند B۳ را بنوازد و در سن ۱۱ سالگی نیز مرتبا در حال رفتن به سالن های کنسرت در سراسر جهان بود تا استعدادهای موسیقی خودرا نشان دهد و موفق شد تا این هنر را در بیش از ۲۰۰ کلوپ و سالن کنسرت نمایش دهد. بهار سال قبل نیز او برای نخستین بار در جشنواره جاز نیواورلئان حضور یافت.
بتازگی نیز دکتر "چارلز لیمب"(Charles Limb) مغز او را مورد بررسی قرار داد. هدف لیمب از این کار درک نحوه عملکرد مغز نوازندگان ماهر و با استعداد است.


لیمب در این زمینه اظهار داشت: من فکر می کنم هر زمان کسی پیانو نواختن متیو را تماشا می کند نخستین چیزی که به ذهنش می رسد این است که این فرد چگونه این کار را انجام می دهد. من هم وقتی این کار را دیدم متعجب شدم و این سوال در ذهنم به وجود آمد و تصمیم گرفتم به سوال به وجود آمده در ذهنم پاسخ دهم.
به همین دلیل پزشکان ویتاکر را به یکی از مراکز ام.آر.آی در دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو آوردند و در آنجا ویتاکر همراه با یک کیبورد کوچک حضور یافت و از وی خواستند هنگامی که مغز وی اسکن می شود او کیبورد بنوازد.
ویتاکر همین طور یک سری آزمایشات شنیداری نیز انجام داد و در این آزمایشات به سخنرانی و موسیقی گوش داد. در صورتیکه سخنرانی ها پخش می شد، لیمب متوجه شد که هیچ فعالیتی در قشر بینایی وجود ندارد اما در هنگام پخش موسیقی این رویه تغییر می کرد.
لیمب اظهار داشت: بعد از پخش سخنرانی ما موسیقی برای او پخش کردیم. ما یک آهنگ از گروه "Snarky Puppy" که متیو با کارهای آنها کاملا آشنا بود، پخش کردیم و در آن لحظه متوجه تغییراتی در مغز او شدیم و به نظر می رسید قسمت بصری مغز ویتاکر در حال استفاده از قسمتی از بافت آن قسمت که توسط بینایی تحریک نمی گردد، است تا متیو بتواند موسیقی را درک کند. این عملیات همانند نوعی قرض گرفتن آن قسمت از مغز و سیم کشی مجدد آن بخش از مغز برای کمک به وی در شنیدن موسیقی است.
لیمب نتایج اسکن مغز ویتاکر هنگام گوش دادن به موسیقی را به وی گفت و پیانیست از شنیدن نتایج حیرت زده شد.
ویتاکر اظهار داشت: من حتی نمی دانستم که این اتفاق می افتد. هنگامیکه از ویتاکر پرسیدند نظرت درباره علت رخ دادن این اتفاق چیست اظهار داشت: من عاشق موسیقی هستم.
مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی نماید.
فایل آنرا از اینجا دانلود کنید: video/mp4


منبع:

1399/10/09
23:37:40
0.0 / 5
439
تگهای مغز پیانیست نابینا دانشمندان را شگفت زده كرد بعلاوه فیلم: آزمایش , دانشگاه , شركت
این مطلب بیست و یکم را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲
بیست و یکم