تولید سریع واكسن های ارزان با باكتری راكتورهای هسته ای
بیست و یكم: یك باكتری كه نخستین بار در سال ۱۹۵۶ در راكتورهای هسته ای شناسایی شد، برای تولید سریع واكسن های ارزان قابل استفاده می باشد.
به گزارش بیست و یکم به نقل از گیزمودو، باکتری مذکور که Deinococcus radiodurans نام دارد، در جریان آزمایش های مربوط به اشعه گاما کشف شد و مشخص شد که این باکتری از قابلیت بالایی برای استرلیزه کردن مواد مختلف برخوردار می باشد.
تحقیقات گسترده تر بر روی این باکتری نشان داده است که از آن می توان برای تولید واکسن برای مقابله با بیماری های صعب العلاج استفاده نمود. باکتری مورد اشاره می تواند در شرایط بسیار دشوار و در محیط های مملو از تشعشعات خطرناک که منجر به مرگ انسان می شد هم زنده بماند.
باکتری Deinococcus radiodurans در محیط های مملو از مواد شیمیایی سمی و اسیدی و در گرما و سرمای بسیار زیاد زنده مانده و در سال های اخیر مجموعه هایی از آن در مخازن آب خنک کننده راکتورهای هسته ای شناسایی شده که همین مساله شگفتی دانشمندان را سبب شده است.
از همین رو پژوهشگران آمریکایی می گویند می توان از این باکتری جان سخت برای تولید واکسن هایی جدید برای نابودی بیماری های صعب العلاج بهره گرفت. یکی از واکسن هایی که بدین شیوه برای تولید آن تلاش می شود، واکسن پیشرفته فلج اطفال است. این واکسن قادر به از کار انداختن پروتئین های حیاتی عامل بیماری فلج اطفال است و اثبات قطعی کارآمدی آن، زمینه را برای تولید واکسن های کم هزینه برای درمان بیماری های مختلف هموار می کند.
این مطلب بیست و یکم را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب