در گفت وگو با بیست و یكم مطرح شد؛

دانش بنیانها سامانه شبیه ساز جراحی لاپاراسکوپی را بومی سازی کردند

دانش بنیانها سامانه شبیه ساز جراحی لاپاراسکوپی را بومی سازی کردند

به گزارش بیست و یکم، فناوران در یک شرکت دانش بنیان سامانه شبیه ساز جراحی لاپاراسکوپی را بومی سازی کردند که علاوه بر قابلیت عرضه تصویر ۳ بعدی از آناتومی بدن انسان، بروز عوارض را در صورت اشتباه جراح نشان داده است.



گلشید رسایی در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن اشاره به ساخت «سیمولاتور جراحی لاپاروسکوپی» توسط فناوران این شرکت، در رابطه با این شبیه ساز توضیح داد و اظهار داشت: این دستگاه یک شبیه ساز جراحی لاپاروسکوپی با قابلیت ثبت عملکرد کاربر و عرضه گزارش پیشرفت است که از دو بخش سخت افزاری و نرم افزاری تشکیل شده است.
مسؤول امور بین الملل و آموزش شرکت نوآوران رباتیک و پزشکی سینا اضافه کرد: سخت افزار سامانه، شرایط هندسی و فضایی مشابه شرایط جراحی لاپاروسکوپی را فراهم می آورد و دسته ابزارهای جراحی، پدال های الکتروسرجری و تصویری بازسازی شده از شرایط واقعی جراحی لاپاروسکوپی را در اختیار کاربر قرار می دهد. نرم افزار سامانه هم در ارتباط همزمان با سخت افزار، محیط جراحی لاپاروسکوپی را به لحاظ مهندسی شبیه سازی کرده و بر مبنای عملکرد کاربر در تعامل با سخت افزار و دسته های ابزارهای جراحی و پدال های الکتروسرجری، واکنش نشان داده و رفتار ارگان مورد جراحی را شبیه سازی می کند.
رسایی در ادامه تصریح کرد: نرم افزار این سامانه علاوه بر محیط شبیه سازی شده جراحی لاپاروسکوپیک کله سیستکتومی، فرایندهای استانداردی را بر اساس استاندارد میستلز برای آموزش جراحی لاپاروسکوپی طراحی نموده و فضاهای سه بعدی لازم و فرایندهای آموزشی استاندارد را در ۴ محیط مختلف و طی فرایندهای متفاوت مورد ارزشیابی قرار می دهد.
وی ضمن بیان این مطلب که این سامانه در آموزش روش های جراحی لاپاروسکوپی به رزیدنت های جراحی پیش از شروع عمل روی انسان کاربرد دارد، خاطرنشان کرد: به علت ملاحظات اخلاقی در خصوص حفظ حقوق حیوانات، این سامانه مقدم بر تمرین عمل روی حیوان مورد توجه قرار گرفته است.
مسؤول امور بین الملل و آموزش این شرکت دانش بنیان افزود: علاوه بر این از آنجائیکه در این سامانه هر کاربر با استفاده از اکانت شخصی خود وارد نرم افزار می شود و به تمرین خواهد پرداخت، سامانه می تواند گزارش عملکرد کار و نحوه پیشرفت وی را تهیه و به استاد ناظر بر دوره کارورزی ارائه نماید. هم اکنون در خیلی از کشورهای پیشرفته از این روش برای صدور مجوز شروع جراحی لاپاروسکوپی استفاده می شود. رسایی در ادامه تصریح کرد: از آنجائیکه این نرم افزار ضمن دریافت حرکات کاربر در تعامل با سخت افزار، محیط مجازی و بازخورد آنرا شبیه سازی کرده و کاربر را ارزیابی می نماید، کاربر هیچ گونه دسترسی به منبع اصلی و متن نرم افزار نخواهد داشت. او همینطور به تشریح قابلیت ها و کارایی نرم افزار این سامانه شبیه ساز جراحی لاپاراسکوپی پرداخت و اضافه کرد: این سامانه می تواند یک تصویر سه بعدی از آناتومی واقعی بدن عرضه نماید و قابلیت تغییر و تنظیم نور، تنظیم زوایای مختلف دوربین، امکان بزرگ نمایی در محدوده خاص و ارزیابی دستگاه از کاراموز با تهیه گزارش عملکرد در فرمت پی دی اف را دارد. مسؤول امور بین الملل و آموزش شرکت نوآوران رباتیک و پزشکی سینا نمایش بروز عوارض در صورت اشتباهات جراح در استفاده از فشار نامناسب ابزار، کاربری آسان تر نسبت به وسایل قبلی، امکان استفاده وارزیابی در سه مرحله مبتدی، متوسط و پیشرفته، امکان عرضه نحوه جراحی و توضیح آن برای کاربر و امکان به روز رسانی در قسمت نرم افزار را از دیگر قابلیت های این سامانه برشمرد. رسایی در انتها اظهار داشت: شبیه سازی عمل جراحی لاپاروسکوپیک کله سیستکتومی مشتمل بر سه مرحله، یک، دایسکت کردن کیسه صفرا و اتصالات آن و برش سیستیک داکت و شریان مربوطه، دو، قابلیت کنترل موقعیت دوربین و نمایش اناتومی و تکسچر واقعی در حالت پیشرفته است.


منبع:

1402/10/15
17:47:42
0.0 / 5
257
تگهای دانش بنیانها سامانه شبیه ساز جراحی لاپاراسکوپی را بومی سازی کردند: آموزش , استاندارد , حقوق , دانش بنیان
این مطلب بیست و یکم را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
بیست و یکم