رئیس دانشگاه شهیدچمران اهواز:

بکارگرفتن طرحی نو در قبال رشته های علوم پایه نیاز به حمایت همه جانبه دارد

بکارگرفتن طرحی نو در قبال رشته های علوم پایه نیاز به حمایت همه جانبه دارد

به گزارش بیست و یکم، رییس دانشگاه شهیدچمران اهواز با اعلان اینکه مسائل و مشکلات رشته های علوم پایه بسیار پیچیده است و به آسانی مرتفع نمی گردد، اشاره کرد: بکارگرفتن طرحی نو در قبال رشته های علوم پایه، مستلزم حضور تمام ارکان نظام در ورای آن طرح است.


دکتر علی محمد آخوندعلی در گفتگو با ایسنا، با اعلان اینکه مسائل و مشکلات رشته های علوم پایه بسیار پیچیده است و به آسانی مرتفع نمی گردد، اشاره کرد: بکارگرفتن طرحی نو در قبال رشته های علوم پایه، مستلزم حضور تمام ارکان نظام در ورای آن طرح است. رشته ریاضی از رشته های برجسته جهانی است؛ کسی که در این رشته حرفی برای گفتن داشته باشد، بطور قطع، در جایگاه والایی از نظر علمی قراردارد. این رشته، تمام مسائل پایه ای را حل می کند. شاید بتوان ادعا کرد که رشته فیزیک بعد از ریاضیات در جایگاه دوم قرار دارد.
وی افزود: مدتی قبل، در هیئت اجرائی جذب دانشگاه با پدیده ای زیبا اما تأسف بار مواجه شدم. تصمیم داشتیم که چند عضو هیئت علمی جوان برای دو رشته ریاضی و فیزیک جذب کنیم؛ پس از آن که مصاحبه ها علمی به انتها رسید، تعداد افرادی که موفق به کسب امتیاز لازم شدند از دارندگان مدال های المپیاد علمی بودند. واقعا دردناک بود، نمی توانستیم از تمام این ظرفیت استفاده نمائیم. باید تلاش نماییم که شرایط بکارگرفتن و استفاده از پتانسیل این افراد مهیا شود.
دکتر آخوندعلی با اعلان اینکه فضای مرده در کشور زیاد است که با احیای این فضاها می توان از ظرفیت آنها استفاده کرد، اظهار داشت: دانشگاه ها می توانند فارغ التحصیلان نخبه در رشته های علوم پایه را با پژوهشگاه ها مرتبط کنند تا در یک زمینه خاص و متناسب با رشته تحصیلی خود مشغول به کار شوند. به جهت اینکه ایده های اهالی دانشگاه را به عمل تبدیل نماییم به یک نظام بروکراتیک (دیوان سالاری) نیاز داریم.
رییس دانشگاه چمران با اعلان اینکه دانشگاه ها باید به هریک از فارغ التحصیلان رشته های ریاضی یا فیزیک که می توانند یک مسئله یا مشکل را برطرف کنند، یک فضا ولو کوچک بدهند، اشاره کرد: این فضا می تواند مانند مراکز رشد یا کارآفرینی، پردیس های علم و فناوری باشد. دانشگاه ها می توانند کارگروه هایی در این فضا تشکیل دهند و از هم گسیختگی تیم جلوگیری نمایند. برآوردها از آن حکایت می کند، حدود ۱۰ درصد از دانش آموختگان جزو نخبگان هستند که از ظرفیت حضور این افراد می توان استفاده نمود. همین طور با بهره گیری از صندوق کنسرسیومی می توان به نخبگان در راستای رشد، توسعه و ارتقاء ایده هایشان و تبدیل ایده به کسب وکار، وام اعطا کرد.




1402/02/03
11:24:54
0.0 / 5
353
تگهای بکارگرفتن طرحی نو در قبال رشته های علوم پایه نیاز به حمایت همه جانبه دارد: پژوهش , دانشگاه , فناوری
این مطلب بیست و یکم را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵
بیست و یکم