چرا كروناویروس از مردان بیشتر تلفات می گیرد؟

چرا كروناویروس از مردان بیشتر تلفات می گیرد؟

به گزارش بیست و یكم بنا به قول محققان برپایه مشاهدات این چند وقت اخیر، كروناویروس بیشتر، از مردان تلفات می گیرد، اما دلیل آن چیست؟


به گزارش بیست و یكم به نقل از ایسنا و به نقل از نیویورك تایمز، بیماری كروناویروس كه از كشور چین نشات گرفته، باعث ترس و اضطراب در سراسر جهان شده است. اما در حالیكه این ویروس تا حد زیادی روی یك گروه صدمه پذیر یعنی كودكان تأثیر نمی گذارد، به نظر می آید تهدید ویژه ای برای میانسالان و افراد مسن تر و سالمند و بخصوص مردان است.
این هفته، "مركز كنترل و جلوگیری از بیماری های چین" بزرگترین تجزیه و تحلیل موارد كروناویروس را تا به امروز منتشر نمود. باآنكه محققان دریافته اند كه میزان ابتلای مردان و زنان تقریباً برابر بوده است، اما میزان مرگ و میر در مردان ۲.۸ درصد است، در حالیكه در زنان ۱.۷ درصد است.
مردان همینطور در زمان شیوع بیماری های سارس(SARS) و مرس(MERS) كه در اثر ویروس های خانواده كروناویروس بوجود آمده بودند، بیشتر از زنان تلفات دادند. برپایه یك مطالعه، زنان بیشتری در سال ۲۰۰۳ در هنگ كنگ به سارس آلوده شده بودند، اما میزان مرگ و میر در میان مردان ۵۰ درصد بیشتر بود.
همینطور حدود ۳۲ درصد از مردان آلوده به سندرم تنفسی در خاورمیانه، درگذشتند، در حالیكه این میزان برای زنان ۲۵.۸ درصد بود.
در سال ۱۹۱۸ هم به دنبال شیوع آنفلوانزا مردان جوان بیشتر نسبت به زنان درگذشتند.
دانشمندان می گویند حالا در بیماری كروناویروس بعضی از عوامل همچون عوامل بیولوژیكی و برخی دیگر كه ریشه در سبك زندگی دارند، امكان دارد در تلفات گرفتن بیشتر از مردان دخیل باشد.
به نظر می آید هنگامی كه حرف از واكنش سیستم ایمنی بدن در مقابل عفونت ها می شود، مردان جنس ضعیف تری دارند.
"سابرا كلین" دانشمندی كه در ارتباط با تفاوت های جنسیتی در عفونت های ویروسی و واكنش های واكسیناسیون در دانشكده بهداشت عمومی جان هاپكینز تحقیق می كند، اظهار داشت: این الگویی است كه ما در خیلی از عفونت های ویروسی مجاری تنفسی دیده ایم كه طبق آن، مردان نتایج بدتری دارند. ما این را در ویروس های دیگر هم مشاهده كرده ایم. زنان بهتر با آنها می جنگند.
زنان بعد از واكسیناسیون، واكنش ایمنی قوی تری نشان می دهند و همینطور حافظه واكنش ایمنی تقویت شده تری دارند كه سبب می شود بزرگسالان در مقابل پاتوژن هایی كه در كودكی در معرض آنها قرار گرفته اند، محافظت شوند.
دكتر "جنی كلایتون" مدیر دفتر تحقیقات بهداشت زنان در انستیتوی ملی بهداشت اظهار داشت: چیزی در سیستم ایمنی زنان وجود دارد كه نسبت به مردان پررنگ تر است. اما این می تواند برای آنها هزینه هم داشته باشد، چون كه زنان نسبت به بیماری های خود ایمنی مانند آرتریت روماتوئید و لوپوس كه در آنها سیستم ایمنی بدن بیش فعال می شود و به اندام ها و بافت های بدن حمله می كند، مستعدتر هستند.
وی ادامه داد: تقریباً ۸۰ درصد بیماران مبتلا به بیماری های خود ایمنی را زنان می سازند.
كارشناسان می گویند علل واكنش ایمنی قوی تر بانوان كاملاً معلوم نیست و تحقیقات در این حوزه هنوز در مراحل اولیه است.
یك فرضیه این است كه سیستم ایمنی قوی تر زنان، مزیت بقا را به فرزندانشان می دهد و آنتی بادی های موجود در شیر مادر را تقویت می كنند و سبب می شود سیستم ایمنی نوزادان كه در حال پیشرفت است، از بیماری جلوگیری كند.
عوامل مهم بیولوژیكی همچون هورمون جنسی زنانه استروژن كه به نظر می آید در ایمنی بدن نقش دارد، امكان دارد در این مورد نقش داشته باشند.
همینطور این یك واقعیت است كه زنان دارای دو كروموزوم X هستند و كروموزوم های X حاوی ژن های در رابطه با ایمنی هستند كه مردان فقط یكی از آنها را دارند.
آزمایشاتی كه روی موش ها انجام شد، نشان داد مردان نسبت به زنان بیشتر مستعد به مبتلا شدن به عفونت هستند و این نابرابری با افزایش سن افزایش می یابد.
موش های نر در این آزمایش در مواجهه با ویروس، واكنش ایمنی كمتری داشتند و برای پاك كردن ویروس از بدنشان كندتر عمل كردند. دكتر "استنلی پرلمن" استاد میكروب شناسی در دانشگاه آیووا اظهار داشت: آنها صدمه های ریوی بیشتری متحمل شدند و با سرعت بیشتری كشته شدند.
هنگامی كه محققان استروژن را در موش های ماده آلوده مسدود كردند یا تخمدان هایشان را جدا كردند، تلفاتشان بیشتر شد، اما مسدود كردن تستوسترون در موش های نر هیچ تفاوتی ایجاد نكرد. این نشان داده است كه استروژن می تواند نقش محافظتی داشته باشد.
دكتر "پرلمن" اظهار داشت: این یك الگوی اغراق آمیز از آن چیزی است كه در انسان اتفاق می افتد، چونكه اختلافات بین زن و مرد ظریف است، اما در موش ها اینطور نیست.
در یك مطالعه روی ۴۰۲۱ بیمار مبتلا به كروناویروس، بر اهمیت تشخیص زودرس، بخصوص در مردان مسن تاكید شده است.
"آكیكو ایوازاكی" استاد ایمونولوژی در دانشگاه ییل در توضیح اینكه چرا بعضی از ویروس ها بیشتر بر مردان تاثیر می گذارند، اظهار داشت: آقایان امكان دارد در این مورد، احساس امنیت كاذب داشته باشند.
این نشان داده است كه مردان نسبت به زنان كمتر از خود مراقبت می كنند و اقدامات لازم برای جلوگیری از مبتلا شدن به این بیماری ها را جدی نمی گیرند.
بعنوان مثال، از زمان شروع شیوع بیماری كروناویروس، مسؤلان بهداشت عمومی بر اهمیت شستشوی دست ها به خوبی و به صورت مكرر به منظور پیشگیری از مبتلا شدن به این بیماری تاكید كرده اند. دكتر "كلین" می گوید مطالعات گوناگونی نشان داده اند كه مردان -حتی كارمندان بیمارستان ها- كمتر از زنان دست خویش را شسته و یا از صابون استفاده می نمایند.




منبع:

1398/12/03
14:17:41
5.0 / 5
4236
تگهای چرا كروناویروس از مردان بیشتر تلفات می گیرد؟: آزمایش , تحقیقات , حافظه , دانشگاه
این مطلب بیست و یکم را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲
بیست و یکم