با فناوری نانو و بایو؛

کیت تشخیص زودهنگام آنتی بیوتیک در شیر بومی سازی شد

کیت تشخیص زودهنگام آنتی بیوتیک در شیر بومی سازی شد

محققان یک شرکت دانش بنیان با استفاده از فناوری نانو و بایو، کیت تشخیص زودهنگام آنتی بیوتیک در شیر را بومی سازی کردند.



به گزارش بیست و یکم به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، یکی از دغدغه های صنعت مواد غذایی تشخیص میزان آلودگی احتمالی در محصولات است که کیت های تشخیص زودهنگام آنتی بیوتیک ایران ساخت به برطرف سازی این مشکل کمک کرده است.
در تولید محصولات تخمیری نمی توان از شیرهای دارای آنتی بیوتیک بهره برد چونکه آنتی بیوتیک ها از رشد میکروارگانیسم های مفید مورد استفاده در محصولات جلوگیری و یا روند رشد آنها را مبتلا به اختلال می کند، ازاین رو محصول ساخته شده با این شیر خام کیفیت مناسبی را نخواهد داشت و عملاً بافت مناسب تشکیل نمی گردد.
به منظور تعیین وجود یا عدم وجود آنتی بیوتیک در شیر خام، امروزه از تست کیت های خاصی استفاده می شود که علاوه بر دقت عمل، از سرعت بسیاری هم برخوردار می باشند. یکی از روش های سریع برای ارزیابی وجود آلودگی نمونه های شیر به آنتی بیوتیک های تتراسایکلین و بتالاکتام استفاده از کیت های تشخیص زودهنگام آنتی بیوتیک در شیر است.
زمانی که دارو به صورت تزریقی، موضعی یا خوراکی به انسان یا حیوان تجویز می شود مقداری از آن در بدن تجمع می یابد که به آن باقیمانده آنتی بیوتیک گفته می شود. این باقیمانده آنتی بیوتیک در خون، بافت های عضلانی و مایعات بدن نظیر شیر قابل تشخیص می باشد و در صورت مصرف شیر حیوانی که آنتی بیوتیک برای آن تجویز شده است، باقیمانده آنتی بیوتیک موجود در شیر می تواند برای مصرف کننده و صنایع تخمیر شیر زیان آور باشد.
کیت تشخیص زودهنگام آنتی بیوتیک محصولی وارداتی است که سالانه از کشورهای بلژیک، دانمارک و چین در حدود یک میلیون کت وارد کشور می شود. ضرورت بومی سازی این کیت ها سبب شد یک شرکت دانش بنیان با حمایت مرکز راهبردی فناوری های همگرا و همینطور ستاد ویژه توسعه نانو ریاست جمهوری موفق به ساخت کیت تشخیص زودهنگام آنتی بیوتیک در ایران شود.
کیت های تشخیص زودهنگام ایران ساخت با تاکید بر دو فناوری نانو و زیستی، در حوزه محصولات همگرا محسوب می شود. هدف از تولید این کیت ها ابتدا پیشگیری از واردات و سپس ورود به بازارهای جهانی برای ارزآوری است.
یکی از مزیت های این فناوری، سرعت عمل آن است به صورتی که در مدت زمان کمتر از ۵ دقیقه میتوان نتیجه را با حساسیت بالا به دست آورد. این کیت احتیاج به لابراتوار نداشته و بدون احتیاج به افراد متخصص قابل استفاده می باشد به صورتی که حتی در منزل هم میتوان آنرا برای تشخیص سالم بودن مواد غذایی به کار برد. از نظر ظاهری این کیت کاغذی شبیه به کیت های تشخیص حاملگی است. کیت های تشخیص زودهنگام ایران ساخت بزودی روانه بازار می شوند.


منبع:

1401/04/15
14:49:28
0.0 / 5
529
تگهای کیت تشخیص زودهنگام آنتی بیوتیک در شیر بومی سازی شد: تولید , دانش بنیان , شركت , صنعت
این مطلب بیست و یکم را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱
بیست و یکم