با همكاری پژوهشگر ایرانی صورت گرفت

درمان زخم های مزمن دیابتی با یك بانداژ جدید

درمان زخم های مزمن دیابتی با یك بانداژ جدید

بیست و یكم: گروهی از پژوهشگران آمریكایی در مطالعه اخیرشان با كمك ˮعلی تمایلˮ پژوهشگر ایرانی و استاد ˮدانشگاه كنتیكتˮ موفق به توسعه باند پیشرفته و نوینی شده اند كه به بهبودی زخم های مزمن كمك می نماید.


به گزارش بیست و یكم به نقل از ایسنا و به نقل از تك اكسپلوریست، درمان زخم های مزمن و غیرقابل درمان كه عامل اصلی خطر قطع عضو اندام تحتانی در بیماران مبتلا به دیابت است یكی از چالش های دانشمندان است. در بعضی موارد داروهای مختلف برای بهبودی زخم تجویز می شود اما درمان برخی دیگر مشكل است و از طرف دیگر در هر مرحله از بهبودی زخم می بایست داروی خاصی بر روی زخم قرار گیرد.
گروهی از پژوهشگران "دانشگاه كنتیكت" به همراه علی تمایل و پژوهشگران "دانشگاه نبراسكا در لینكلن" و "دانشكده پزشكی هاروارد" یك باند هوشمند و یك پلت فرم مربوط به آن كه اندازه گوشی هوشمند است را توسعه داده اند كه می تواند دارو با دوزهای مختلف را به زخم منتقل كند.
این بانداژ مجهز به سوزن های مینیاتوری چاپ سه بعدی است و هنگامی كه توسط كنترل گر بی سیم هم اندازه گوشی هوشمند فعال می شوند بطور فعال انواع داروها را به لایه های عمیق بستر زخم منتقل می كند. گفته می شود این روند نسبتاً آسان و بدون درد است.
این باند هوشمند می تواند در زمان مناسب دارو را به زخم منتقل كند و همین طور برای انتقال داروی بیشتر نیاز به برداشتن باند نیست.
پژوهشگران طی این مطالعه آزمایشاتی را روی موش های مبتلا به دیابت كه دارای زخم های عمیقی بر روی پوست بودند انجام دادند. آنها بعد از قرار دادن این باند بر روی زخم حیوانات مشاهده نمودند محل زخم بطور كامل بهبود یافته و حتی جای اسكار زخم نیز نیست و این مساله نشان دهنده توانایی باندهای هوشمند در بهبود زخم در حیوانات مبتلا به دیابت بود.
این فناوری می تواند جایگزین خوبی برای سیستم های مراقبت از زخم كه هم اكنون وجود دارد، باشد و روش درمان زخم های دیابتی را تغییر دهد. بگفته پژوهشگران این روش در مقایسه با مصرف داروهای موضعی برای بسته شدن زخم، "اپیتلیالیزاسیون مجدد"(reepithelialization)، رَگ زایی یا آنژیوژنز و رشد مو مؤثر است.
دكتر "علی تمایل"(Ali Tamayol) دانشیار دانشگاه كنتیكت اظهار داشت: این یك گام مهم در مهندسی باندهای پیشرفته است كه می تواند روند بهبودی زخم ها را آسان سازد. این باند نیازی به تعویض مداوم ندارد.
یافته های این مطالعه در مجله "Advanced Functional Materials" منتشر گردید.




منبع:

1398/11/26
15:23:51
5.0 / 5
3932
تگهای درمان زخم های مزمن دیابتی با یك بانداژ جدید: آزمایش , پژوهش , دانشگاه , فناوری
این مطلب بیست و یکم را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
بیست و یکم