احتمال برخورد یك كهكشان با كهكشان راه شیری در آینده
به گزارش بیست و یكم پژوهشگران ˮدانشگاه سیدنیˮ استرالیا در مطالعه اخیرشان اظهار كرده اند كهكشان راه شیری در آینده ای بسیار دور با كهكشان ˮآندرومداˮ برخورد خواهد نمود.
به گزارش بیست و یكم به نقل از ایسنا و به نقل از تك اكسپلوریست، كهكشانی كه در آن زندگی می نماییم، راه شیری نامیده می شود. طبق مطالعه اخیر كه شامل بررسی گذشته كهكشان بزرگ "آندرومدا"، همسایه كهكشان راه شیری است، احیانا در ۴.۵ میلیارد سال آینده این دو كهكشان در راه برخورد با یكدیگر قرار خواهند گرفت.
كهكشان آندرومِدا(Andromeda Galaxy) یك كهكشان مارپیچی واقع در صورت فلكیِ آندرومدا است كه حدود ۲٫۵ میلیون سال نوری از كهكشان راه شیری فاصله دارد. هرچند آندرومدا نزدیك ترین كهكشان مارپیچی به كهكشان راه شیری است، ولی نزدیك ترین كهكشان نیست.
آندرومدا احیانا در چند میلیارد سال گذشته، چندین كهكشان كوچكتر را بلعیده است. حالا پژوهشگران اعلام نموده اند احیانا مقصد بعدی این كهكشان در آینده ای دور كهكشان راه شیری خواهد بود و در راه كهكشان راه شیری هم قرار خواهد گرفت.
دكتر "داگل مكی"(Dougal Mackey) یكی از پژوهشگران این مطالعه و "گرینت لویس"(Geraint Lewis) استاد دانشگاه سیدنی گفتند: تیم تحقیقاتی بین المللی همینطور نشانه هایی از كهكشان های كوچك تر كه احیانا آندرومدا آنها را ۱۰ میلیار سال پیش بلعیده است، یافته اند. اما جای نگران نیست چون كه اتفاق بلعیده شدن كهكشان راه شیری توسط اندرومدا زودتر از ۴.۵ میلیارد سال آینده رخ نخواهد داد.
آندرومدا از هاله ستاره ای بسیار بزرگتر و پیچیده تر نسبت به كهكشان راه شیری برخوردار می باشد و این نشان داده است كه خیلی از كهكشان های دیگر هم توسط كهكشان آندرومدا بلعیده شده اند.
پژوهشگران گفتند: با ردیابی بقایای ضعیف این كهكشان های كوچك تر با خوشه های ستاره ای، ما توانستیم راهی را كه آندرومدا كهكشان های كوچك را به سمت خود كشیده و در نهایت آنها را بلعیده است را دریابیم.
پژوهشگران در پایان افزودند: مطالعه آندرومدا همینطور درك ما از رشد و تكامل كهكشان راه شیری در چندین میلیارد سال قبل را زیاد می كند. یكی از انگیزه های اصلی ما برای مطالعه نجوم، درك جایگاه ما در جهان است. یك روش برای یادگیری در مورد كهكشان راه شیری این است كه به مطالعه دیگران كهكشان ها كه شبیه آن هستند بپردازیم و بفهمیم چگونه این سیستم ها شكل گرفته و تكامل یافته اند.
یافته های این مطالعه در مجله "Nature" منتشر گردید.
این مطلب بیست و یکم را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب