با حمایت ستاد زیست فناوری؛

تجهیزات استفاده از بقایای نیشکر برای خوراک دام بومی می شود

تجهیزات استفاده از بقایای نیشکر برای خوراک دام بومی می شود

به گزارش بیست و یکم یک مقام مسئول در ستاد توسعه زیست فناوری اظهار داشت: با پشتیبانی از فناوران تجهیزات مورد نیاز جهت استفاده از بقایای نیشکر بعنوان خوراک دام بومی سازی می شوند.



محمد جلیلی، مدیرعامل شرکت کارگزاری ارزیابی و نظارت ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری درباب برنامه جامع جایگزین و اصلاح مصرف خوراک دام، طیور و آبزیان ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری به خبرنگار مهر اظهار داشت: یکی از مشکلاتی که در تولید صنعت دامپروری طی سال های اخیر در کشور مطرح شده تامین خوراک دام است.
وی با اعلان اینکه تامین خوراک دام متاثر از تحریم ها و خشکسالی بوده و این مساله امنیت غذایی را به خطر می اندازد، اظهار داشت: تامین خوراک دام یکی از مهم ترین ارکان ذخیره ارزش کشاورزی شمرده می شود بدین جهت ستاد توسعه زیست فناوری با هدف ارتقا تاب آوری کشور در صدد استفاده از ظرفیت های داخلی است.
جلیلی افزود: بنا داریم تا بواسطه استفاده از تمامی ظرفیت های داخلی برنامه جامع جایگزین و اصلاح مصرف خوراک دام، طیور و آبزیان را بوسیله بقایای کشاورزی بکار بگیریم.
وی افزود: یکی از بقایای کشاورزی که می تواند بعنوان جایگزین نهاده دامی مورد استفاده قرار بگیرد «بقایای برداشت نیشکر» است؛ هم اکنون نزدیک به هشتاد هزار هکتار مزرعه نیشکر وجود دارد که بصورت میانگین در هر هکتار نزدیک به ده تن برداشت سرنی نیشکر داریم.
به گفته جلیلی، از این مقدار برداشت نیشکر نزدیک به هشتصد میلیون تن سرنی نیشکر داریم که امکان جایگزینی برای نهاده های دامی را دارد به همین دلیل استفاده از بقایای نیشکر از دیدگاه اقتصادی هم گردش مالی بالایی دارد.
وی با تاکید بر این که بتازگی تفاهم نامه ای منعقد شده که نتیجه آن، رفع نیازهای فناورانه جهت استفاده از بقایای نیشکر است، اظهار داشت: بر همین منوال، ۳ فراخوان تهیه و نیازهای فناورانه این حوزه را مشخص کردیم.
وی با اشاره به این ۳ فراخوان که شرکتهای تولیدی، دانش بنیان و فناوران کشور می توانند ایده های خودرا دراین زمینه ارائه کنند، اظهار داشت: «طراحی و تولید دستگاه سرنی نیشکر»، «برداشت پیوسته نیشکر (ارتقا و بهینه سازی دستگاه هاروستر)»، «طراحی و تولید دستگاه جمع آوری پوشال نیشکر» که عمدتاً وارداتی هستند از مواردی هستند که دانش بنیانها می توانند دراین زمینه ورود کنند.
جلیلی با اعلان اینکه ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری تا ۱۵اسفندماه به دانش بنیانها و فناوران مهلت داده که ایده های خودرا بصورت مکتوب به ستاد ارسال کنند، اظهار داشت: کارگزار بیرونی ستاد توسعه زیست فناوری با بررسی و ارزیابی طرح ها و ایده های فناوران، پروژه های منتخب را معرفی می کند.
وی افزود: طرح های منتخب با حمایت نامحدود ستاد توسعه زیست فناوری در حوزه تولید محصولات در ۳ محور تعیین شده فعالیت خودرا شروع می کنند؛ حمایت ستاد یا بصورت سرمایه گذاری است یا در قالب تسهیلات.
جلیلی درباب لیزینگ این محصولات اظهار داشت: در صورت گرفتن مجوز دانش بنیانی ۳ دستگاه موجود در فراخوان توسط شرکتها امکان بهره مندی از لیزینگ محصولات دانش بنیان برای خریداران این دستگاهها وجود دارد.
وی اشاره کرد: ستاد توسعه زیست فناوری محدودیتی برای سرمایه گذاری ندارد برای اینکه به شدت استفاده از این بقایا مورد نیاز کشور است و معاون علمی و فناوری هم به شدت به این مساله تاکید دارند.


منبع:

1400/12/06
20:45:45
0.0 / 5
531
تگهای تجهیزات استفاده از بقایای نیشکر برای خوراک دام بومی می شود: تولید , دانش بنیان , دستگاه , شركت
این مطلب بیست و یکم را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
بیست و یکم