ابداع تکنولوژی جدید برای شناسایی ریزترین ترک ها در بتن
بیست و یکم: پژوهشگران آمریکایی از ابداع فناوری تازه ای آگاهی داده اند که شناسایی ریزترین ترک ها را در درون بتن ممکن می کند تا برای مقاوم سازی سریع ساختمان ها اقدام گردد.
به گزارش بیست و یکم به نقل از نیواطلس، پژوهشگران دانشگاه رایس در تگزاس، با همکاری مؤسسه تحقیقات علمی کویت، مطالعه ای را در مورد استفاده از نانولوله های کربنی برای تشخیص شکاف در سازه های بتنی با بهره گیری از پرتوهای نوری انجام داده اند.
محققان می گویند بلورهای سیلیکونی میکروسکوپی در سیمان مورد استفاده برای تولید بتن برای شناسایی شکاف های ریز قابل استفاده هستند. چنین بلورهایی در طول پروسه تولید سیمان در دمای بالا تشکیل می شوند و وقتی در معرض نور مرئی قرار می گیرند، می درخشند.
با افزودن رنگ سیاه مات بر روی سطح بلوک های بتنی کوچک و ایجاد سوراخ هایی در آن بلوک ها مشاهده ترک هایی که با فشرده شدن بلوک ها ایجاد می شوند، میسر شد. این ترک ها هم در بتن و هم در رنگ ایجاد می شوند.
هنگامی که بلوک های تحت فشار در معرض نور مرئی قرار بگیرند و سپس با بهره گیری از اشعه لیزر اسکن شوند، حتی کوچک ترین ترک ها نیز به روشنی در یک پس زمینه تاریک رنگ سیاه خواهند درخشید. یک رویکرد عملی تر این است که ابتدا یک لایه نازک از رنگ را روی سازه های بتنی جدید اعمال کنند، سپس بطور دوره ای آن ساختارها را با قرار دادن آنها در معرض منبع نور مرئی و در حین عکاسی از آنها با یک دوربین مادون قرمز نزدیک، بازرسی کنند تا همه ترک ها قابل رؤیت شود.
منبع: بیست و یكم
این مطلب بیست و یکم را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب