رصد 500 انفجار سریع رادیویی تنها در یك سال!

رصد 500 انفجار سریع رادیویی تنها در یك سال!

بیست و یکم: تلسکوپی در بریتیش کلمبیا بیش از 500 انفجار رادیویی سریع (FRB) جدید را در ضمن نخستین سال فعالیت خود شناسایی کرده است.


به گزارش بیست و یکم به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، منشا این انفجارهای سریع رادیویی که از سال ۲۰۱۸ تا سال ۲۰۱۹ شناسایی شده اند معین نیست اما تشخیص این انفجارها گامی مهم در جهت نقشه برداری از جهان است.
برای شناسایی یک انفجار رادیویی سریع با یک تلسکوپ پیشرفته باید خوش شانس بود برای اینکه زمان و جهت قرارگیری دیش رادیویی اهمیت زیادی دارد.
انفجارهای رادیویی پرتوهای مرموزی از نور هستند که برای چند میلی ثانیه می درخشند و سپس ناپدید می شوند. بااینکه مدت زمان درخشش آنها کوتاه است اما در خیلی از مناطق جهان همچون کهکشان راه شیری دیده شده اند. منشا و زمان رخ دادن آنها معین نیست.
نخستین انفجار رادیویی سریع در سال ۲۰۰۷ رصد شد و از آن زمان تا حالا اخترشناسان رادیویی به سختی موفق به رصد ۱۴۰ انفجار شده اند اما یک تلسکوپ بزرگ در بریتیش کلمبیا این آمار را چند برابر کرده است. این تلسکوپ که "CHIME" نامیده می شود موفق به شناسایی ۵۳۵ انفجار رادیویی سریع در نخستین سال فعالیت خود شده است.
دانشمندانی که در پروژه ی مربوط به این تلسکوپ نقش داشتند همچون چندین نفر از موسسه ی فناوری ماساچوست (MIT) یافته هایشان را در جلسه انجمن نجوم آمریکا ارائه کردند. این تعداد گسترده از امواج سریع رادیویی می تواند سر نخ هایی درمورد خاصیت های این پدیده فراهم آورد. بعنوان مثال بنظر می رسد گروه جدیدی از این انفجارهای بزرگ دو نوع دارند: تکرار شونده و غیر تکرار شونده. ۱۸ عدد از این انفجارهای سریع رادیویی تکرار شدند اما باقی آنها تنها یک دفعه رخ دادند. گروه تکرار شونده متفاوت نیز بودند آنها مدت زمان طولانی تری باقی ماندند و فرکانس های رادیویی متمرکرتری داشتند. این مساله نشان میدهد که انفجارهای تکرارشونده و دسته ای که تکرار نمی شوند از مکانسیم های کیهانی یا منابع اخترفیزیکی متفاوتی نشات می گیرند.
اگر ستاره شناسان زمان بیشتری برای مطالعه ی این پدیده داشته باشند به زودی در آینده می توانیم منبع آنها را کشف نماییم.
تلسکوپ "CHIME" دارای چهار آنتن بزرگ سهمی شکل است. این تلسکوپ روزانه سیگنال های رادیویی نیمی از آسمان را دریافت می کند. و یک خاصیت منحصر به فرد دارد و آن این است که بجای چرخاندن دیشی بزرگ بطور ثابت در یک نقطه باقی می ماند و سیگنال ها را به وسیله ی یک پردازشگر قوی دریافت می کند. به قول کیوشی ماسویی، (Kiyoshi Masui) دانشیار فیزیک در موسسه ی فناوری ماساچوست، این توانایی به تلسکوپ "CHIME" امکان رصد همزمان چندین جهت را می دهد کاری که با تلسکوپ های سنتی نمی توان انجام داد و بنا بر این تعداد انفجارهای سریع رادیویی رصد شده توسط آن بیشتر است.
این موفقیتی بزرگ برای این تلسکوپ و اخترشناسی رادیویی است. زمانی که امواج رادیویی می سوزند گاز و پلاسماهایی که در راه آنها قرار دارند منحرف شده یا پراکنده می شوند. هرچقدر این پراکندگی بیشتر باشد اخترفیزیکدانان و ستاره شناسان بهتر می توانند فرضیه هایی در مورد امواج سریع رادیویی و منشا آنها مطرح کنند. این روش برای همه ی ۵۳۵ امواج سریع رادیویی رصد شده انجام شد و بنظر می رسد بیشتر آنها از کهکشان هایی بسیار دور آمده اند. درک این که چه منبعی انرژی کافی برای انتشار این امواج را دارد حتی می تواند درک ما از شروع جهان را تغییر دهد.




منبع:

1400/03/21
11:41:49
0.0 / 5
664
تگهای رصد 500 انفجار سریع رادیویی تنها در یك سال!: تلسكوپ , فناوری
این مطلب بیست و یکم را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
بیست و یکم