الگوریتمی كه خطر مبتلاشدن به آلزایمر را پیش بینی می كند

الگوریتمی كه خطر مبتلاشدن به آلزایمر را پیش بینی می كند

بیست و یکم: پژوهشگران سوئدی، اولین نمونه از یک الگوریتم را ابداع نموده اند که می تواند خطر مبتلاشدن به آلزایمر را پیش بینی نماید.


به گزارش بیست و یکم به نقل از ایسنا و به نقل از کالیفرنیا نیوز تایمز، پژوهشگران "دانشگاه لوند"(Lund University) سوئد، داده های به دست آمده از آزمایش خون و آزمایش حافظه را ادغام کردند تا به ابداع الگوریتمی بپردازند که با دقت بسیار زیاد پیش بینی می کند که چه کسی در آینده به آلزایمر مبتلا خواهد شد.
حدودا بین ۲۰ تا ۳۰ درصد بیماران مبتلا به آلزایمر، در موسسات تخصصی پزشکی، به اشتباه تشخیص داده می شوند و تشخیص در مراقبت های ابتدایی را دشوار می سازند. اندازه گیری پروتئین تاو و بتا آمیلوئید بواسطه نمونه های مایع مغزی-نخاعی یا پت اسکن، می تواند دقت را بطور قابل توجهی بهبود ببخشد. این روش ها پرهزینه هستند و فقط در تعداد کمی از کلینیک های تخصصی در دسترس قرار دارند.
تشخیص بموقع و دقیق آلزایمر، از اهمیت زیادی برخوردارست و این امید وجود دارد که داروهای جدیدی برای کند کردن روند بیماری، بسادگی در دسترس قرار بگیرند. پژوهشگران دانشگاه لوند در این پروژه نشان داده اند که تلفیقی از آزمایش هایی که بسادگی در دسترس قرار دارند، می تواند برای تشخیص بموقع و قابل اطمینان آلزایمر به کار برود. پژوهشگران، بیماران مبتلا به نقص خفیف حافظه را مورد بررسی قرار دادند.
ترکیب آزمایش خون با سه آزمایش ساده شناختی نشان داد که بیش از ۹۰ درصد بیماران طی چهار سال، به آلزایمر مبتلا خواهند شد. این الگوریتم ساده پیش آگاهی، بسیار دقیق تر از پیش بینی های بالینی توسط متخصصان زوال عقل عمل کرد.
"سباستین پالموکیست" (Sebastian Palmukvist)، پژوهشگر ارشد این پروژه اظهار داشت: الگوریتم ما بر طبق تحلیل پروتئین تاو و ژن های خطرناک بیماری آلزایمر صورت می گیرد و آزمایش های مربوط به عملکرد و حافظه را ترکیب می کند. ما هم اکنون، با اختلال خفیف حافظه در بیماری آلزایمر رو به رو هستیم. ما اولین نمونه از یک الگوریتم را ابداع کرده ایم که می تواند خطرات فردی را در یک بیمار مبتلا به فراموشی طی چهار سال برآورد کند.
یکی از مزایای بارز الگوریتم دانشگاه "لوند"، این است که جهت استفاده در کلینیک و بدون دسترسی به تجهیزات پیشرفته تشخیصی تولید شده است. بنابراین، الگوریتم ها در آینده می توانند تفاوت زیادی در تشخیص آلزایمر ایجاد کنند.
پالموکیست افزود: این الگوریتم هم اکنون فقط در بیمارانی آزمایش شده که در کلینیک حافظه بوده اند. ما امیدواریم که این الگوریتم نه فقط برای مراقبت های ابتدایی، بلکه در کشورهای در حال توسعه با منابع محدود نیز اعتبارسنجی شود.
ابزارهای تشخیصی ساده برای آلزایمر می توانند به پیشرفت داروها نیز کمک کنند برای اینکه به کار گرفتن شرکت کنندگان و در عین حال، صرفه جویی در زمان و هزینه، کار دشواری است.
این پژوهش، در مجله "Nature medicine" به چاپ رسید.




منبع:

1400/03/05
11:31:06
0.0 / 5
634
تگهای الگوریتمی كه خطر مبتلاشدن به آلزایمر را پیش بینی می كند: آزمایش , ابداع , پژوهش , تولید
این مطلب بیست و یکم را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
بیست و یکم