عدم وجود یك ژن موجب كاهش شدید شنوایی می شود

عدم وجود یك ژن موجب كاهش شدید شنوایی می شود

بیست و یکم: از هر هزار کودک در ایالات متحده دو تا سه مورد از آنها با مشکل نقص شنوایی در یک یا هر دو گوش متولد می شوند و حدود نیمی از این موارد ژنتیکی است.


به گزارش بیست و یکم به نقل از ایسنا و به نقل از تک اکسپلوریست، در مطالعه اخیر، پژوهشگران دانشکده پزشکی "پرلمن" در دانشگاه پنسیلوانیا کشف کرده اند که ژنی به نام GAS۲ نقش اساسی در شنوایی طبیعی ایفا می کند و عدم وجود GAS۲ موجب کاهش شدید شنوایی می شود.
پروتئین رمزگذاری شده توسط GAS۲ برای حفظ سفتی ساختاری سلول های پشتیبانی کننده در گوش داخلی که بطور منظم به تشدید نزدیک شدن امواج صوتی کمک می نماید، مهم هستند. پژوهشگران طی این مطالعه نشان دادند که سلول های پشتیبانی کننده گوش داخلی فاقد GAS۲، عملکرد تقویت کننده ای خودرا از دست می دهند و موجب کم شنوایی شدید در موش ها می شود.
چند سال پیش دانشمندان کشف کردند که Gas۲ در رویان ها توسط ژن دیگری که برای رشد گوش داخلی بسیار مهم می باشد، فعال می شود. برای تعیین نقش Gas۲ در این فرآیند، پژوهشگران موش هایی را اصلاح کردند که در آنها ژن از ژنوم خارج شده و آنها را موش های حذفی Gas۲ نامیدند.
نکته حیرت انگیز این بود که موش های حذفی Gas۲ دارای گوش های داخلی دارای سلول ها و ساختارهایی هستند که کاملاً طبیعی به نظر می رسند. با این وجود هنگام آزمایش حیوانات به شدت کم شنوا بودند و کمبود آن در فرکانس های بالای صدا تا ۵۰ دسی بل(معادل از دست دادن ۹۹.۹۹۹ درصد انرژی صوتی طبیعی) بود.


دانشمندان دریافتند که Gas۲ بطور معمول در سلول های پشتیبانی کننده گوش داخلی به نام سلول های ستونی و سلول های Deiters فعال است. در این سلول ها، پروتئین رمزگذاری شده توسط ژن به ریزلوله هایی می چسبد که آنها را جمع کرده و آنها را تثبیت می کند و در نتیجه سلول ها را سفت می کند.
در صورت عدم وجود Gas۲ در سلول های مورد اشاره، دسته های ریزلوله های آنها تمایل به جدا شدن و کاهش سفتی سلول ها دارند که این امر در نهایت نتایج ناگواری دارد و سبب اختلال در شنوایی فرد می شود. سلولهای یاد شده در داخل گوش داخلی ساختار اساسی حلزون گوش را می سازند. آنها همین طور بعنوان پشتیبانی فیزیکی برای سلول های خارجی مو عمل می کنند.
حرکت سلول های خارجی مو به ارتعاشات صوتی ورودی مسئول تقویت انرژی صوتی بستگی دارد. عدم وجود Gas۲ موجب از میان رفتن سفتی در دو سلول مورد اشاره می شود و گفتنی است این سلول ها خواص تقویت کننده صدا سلول های خارجی مو را دارند و بعد از آن اتفاق این خواص از بین می روند. پژوهشگران بعد از آزمایشات دریافتند که GAS۲ یک ژن کم شنوایی در انسان است.





منبع:

1400/02/19
15:22:38
0.0 / 5
568
تگهای عدم وجود یك ژن موجب كاهش شدید شنوایی می شود: آزمایش , پژوهش , دانشگاه
این مطلب بیست و یکم را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۵
بیست و یکم