حقایقی جدید درباره شراره های خورشیدی

حقایقی جدید درباره شراره های خورشیدی

شراره های خورشیدی انفجار انرژی هستند كه در اثر درهم تنیده شدن، عبور و یا سازماندهی مجدد خطوط میدان مغناطیسی در نزدیكی لكه های خورشیدی ایجاد می شوند.


به گزارش بیست و یکم به نقل از ایسنا و به نقل از تک اکسپوریست، در موارد شدید، شراره های خورشیدی می توانند اتصالات رادیویی و نیروگاه های روی زمین را غیرفعال کنند اما علاوه بر این آنها عامل پدیده های خیره کننده آب و هوای فضایی هم هستند. بعنوان مثال شفق های قطبی با شراره های خورشید مرتبط هستند که در آن میدان مغناطیسی خورشید را تا حدی ضعیف می کنند که یک حباب پلاسمای خورشیدی می تواند از جو خورشید فرار کند.
دانشمندان با استفاده از ماهواره ها و تلسکوپ های خورشیدی اطلاعات زیادی در مورد فرآیندهای فیزیکی که در طول شراره های خورشیدی رخ می دهد درک کرده اند.
آنها می دانند که شراره های خورشیدی انرژی را از میادین مغناطیسی به گرما، نور و انرژی حرکتی بسیار مؤثر تبدیل می کنند. این فرایندها معمولاً بعنوان مدل استاندارد شراره خورشیدی ۲ بعدی(standard ۲-D solar flare model) تصویرسازی می شوند، باآنکه جزئیات این تصاویر هیچگاه تایید نشده است.
حالا اخترفیزیکدانان پلاسما در دانشگاه کاتولیک لووِن هلند شبیه سازی از فرآیندهای ساختاری را که در طول شراره خورشیدی رخ می دهد را با استفاده از ابر کامپیوتر ها و ترکیب جدیدی از مدلهای فیزیکی، ایجاد کردند.
پروفسور "رونی کپنس"(Rony Keppens) اظهار داشت: مطالعه ما محاسبه بازده تبدیل انرژی یک شراره خورشیدی را ممکن می سازد. ما می توانیم این بازده را با ترکیب قدرت میدان مغناطیسی خورشید در سرعتی که شراره ها در آن حرکت می کنند محاسبه نماییم. ما باید بتوانیم مشاهدات خویش را بموقع انجام دهیم، چونکه همه چیز در چند ۱۰ ثانیه تا چند دقیقه اتفاق می افتد. ما نتایج شبیه سازی عددی را به مشاهدات مجازی یک شراره خورشیدی تبدیل کردیم و بدین وسیله کار تلسکوپ ها را در تمام طول موج های مربوطه تقلید کردیم. این مورد به ما امکان می دهد مدل استاندارد شراره خورشیدی را از یک تصویر کتاب درسی به یک مدل واقعی ارتقا دهیم.
شراره خورشیدی از انفجار بزرگ در اتمسفر خورشید به وجود می آید و سبب آزاد شدن انرژی در حد ۶*۱۰ به توان ۲۵ ژول می شود که در حدود یک ششم انرژی خروجی از سطح خورشید در هر دقیقه است. این پدیده در سایر ستارگان هم دیده می شود که به آنها هم شراره ستاره ای گفته می شود.




منبع:

1399/04/02
14:05:47
5.0 / 5
2603
تگهای حقایقی جدید درباره شراره های خورشیدی: استاندارد , تلسكوپ , دانشگاه , كامپیوتر
این مطلب بیست و یکم را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۵
بیست و یکم