برای نخستین بار انجام شد

درمان نوزاد ۶ روزه با پیوند سلول های بنیادی

درمان نوزاد ۶ روزه با پیوند سلول های بنیادی

بیست و یكم: برای اولین بار نوزادی 6 روزه در ژاپن پیوند سلول های كبدی دریافت كرد كه از سلول های بنیادی تولید شده بودند.



به گزارش بیست و یکم به نقل از نیواطلس، در یک آزمایش بالینی جدید، برای اولین بار نوزادی ۶ روزه در ژاپن، پیوند سلول های کبدی جدیدی را دریافت کرد که از سلول های بنیادی ساخته شده بودند.
این پروسه سبب شد نوزاد برای مدتی کافی سالم بماند تا بتواند عمل پیوند کبد را انجام دهد.
نوزاد مذکور از مشکل چرخه اوره (urea cycle ) رنج می برد که یک اختلال ژنتیکی است و کبد فرد آنزیم حیاتی برای شکستن نیتروژن و تبدیل آن به اوره را ندارد. بدون این آنزیم آمونیاک در جریان خون وارد می شود و نتایج مرگباری برای بیمار دارد.
به طور معمول در این شرایط باید پیوند کبد صورت گیرد اما تا سن ۳ تا ۵ ماهگی نمی توان این عمل را انجام داد و متاسفانه تا آن زمان بسیار دیر است و ممکنست نوزاد بمیرد.
بنابراین در یک آزمایش بالینی جدید پژوهشگران مرکز ملی بهداشت و رشد کودک در ژاپن نوعی سلول کبدی به نام هپاتوسیت (hepatocytes) را به بدن نوزاد پیوند زدند.
محققان آنها را از سلول های بنیادی تولید کردند. در مرحله بعد هپاتوسیت به رگ های خونی در کبد نوزاد تزریق شد.
پس از آن میزان غلظت آمونیاک در خون نوزاد افزایش نیافت و هنگامی که زمان مناسب فرا رسید، پژوهشگران توانستند با موفقیت عمل پیوند کبد را انجام دهند. بگفته پژوهشگران طی این عمل هیچ مشکلی به وجود نیامد.
این اولین آزمایش بالینی برای درمان بیماری کبدی با بهره گیری از سلول های هپاتوسیت پیوندی و همین طور اولین باری است که سلول های بنیادی برای درمان انسان در ژاپن به کار می روند.


منبع:

1399/03/03
22:08:17
5.0 / 5
2441
تگهای درمان نوزاد ۶ روزه با پیوند سلول های بنیادی: آزمایش , پژوهش , تولید , محقق
این مطلب بیست و یکم را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
بیست و یکم