استفاده از فناوری واکسن کووید-19 برای درمان سرطان

استفاده از فناوری واکسن کووید-19 برای درمان سرطان

درمان سرطان مبتنی بر آران ای پیامرسان (mRNA) که به سلول های سرطانی حمله می کند بعد از موفقیت در فاز حیوانی اکنون وارد فاز انسانی می شود.


به گزارش بیست و یکم به نقل از ایسنا و به نقل از ایندیپندنت، شرکت آلمانی "بیوان تک" (BioNTech) که واکسن مبتنی بر آران ای فایزر را تولید کرده است، درحال آزمایش درمانی برای مبارزه با سلول های سرطانی به وسیله تولید پروتئنی خاص است.
آران ای پیامرسان الگوهای ژنتیکی خاصی را برای تولید نوعی پروتئین کدگذاری می کند. در این مطالعه که در مجله ی "Science Translational Medicine" انتشار یافته است، محققان تلفیقی از آران ای پیامرسان که سبب ایجاد پروتئین "سیتوکین" (cytokine) می شود را تولید کردند. سیتوکین به صورت طبیعی توسط سلول های ایمنی بدن برای مبارزه با سلول های سرطانی تولید می شود.
همانند واکسن کووید-۱۹ فایزر این درمان جدید به سلول ها آموزش می دهد که پروتئینی خاص تولید کنند. در این مورد پروتئین مورد نظر پروتئین ضد سرطانی است که با سلول های سرطانی مبارزه می کند.
نتایج این تحقیقات نشان داده است که بعد از تزریق این ترکیب به موش هایی که دو نوع مختلف سرطان پوست و ریه را تجربه می کردند نوعی پاسخ ایمنی بوجود آمد که سبب تولید پروتئین سیتوکین می شود. ترشح این پروتئین سبب کاهش تومورهای ۱۷ موش از ۲۰ موش طی کمتر از ۴۰ روز شد.
علاوه بر آن در بعضی از این حیوانات، درمان از ناحیه مورد نظر یعنی پوست به ریه ها رفت و سبب کاهش بیشتر تومورها شد. دانشمندان خاطرنشان کردند که باآنکه این درمان می تواند نگاهی مناسب باشد اما احتمال بروز عوارض جانبی هم وجود دارد.
به دنبال موفقیت آمیز بودن مطالعات انجام شده بزودی آزمایش های بالینی شروع می شود. فاز یک و دو این مطالعه از سال ۲۰۱۹ با شرکت ۲۳۱ داوطلب شروع شده است و نتایج انتشار یافته در نوامبر ۲۰۲۰ هیچ عارضه منفی نشان نداده است.




منبع:

1400/06/22
11:05:15
0.0 / 5
715
تگهای استفاده از فناوری واکسن کووید-19 برای درمان سرطان: آزمایش , آموزش , تحقیقات , تولید
این مطلب بیست و یکم را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
بیست و یکم