روسیه ماموریت به ماه را به تعویق انداخت

روسیه ماموریت به ماه را به تعویق انداخت

سازمان فضایی روسیه اعلام نمود ماموریت خود به ماه را به سبب مشکلاتی که هنگام آزمایش فضاپیمای ˮLuna-25ˮ با آن روبرو شده اند، به تعویق انداخته است.


به گزارش بیست و یکم به نقل از ایسنا و به نقل از فیز، سازمان فضایی فدرال روسیه(Roscosmos) هفته گذشته اعلام نمود زمان پرتاب این ماموریت که در ابتدا برای یک اکتبر و از پایگاه فضایی "وستوچنی" برنامه ریزی شده بود به ماه مه سال ۲۰۲۲ تغییر یافته است.
هدف ماموریت Luna-۲۵ که به سمت قطب جنوب ماه خواهد رفت، بررسی رسوبات یخی آن ناحیه است. این ماموریت اولین ماموریت روسیه به سطح ماه در طول ۴۵ سال قبل و نخستین ماموریت آن بعد از شوروی شمرده می شود.
مهندس ارشد دفتر طراحی سازمان لاوچکین روسیه در مورد تاخیر رخ داده در زمان پرتاب این ماموریت اظهار داشت که آنها به فرصت بیشتری برای تکمیل موفقیت آمیز آزمایشات نیاز دارند.
"الکساندر شیرشاکوف"(Alexander Shirshakov) در گفتگو با خبرگزاری اینترفکس اظهار داشت: ما در طول آزمایش با مشکلات خاصی مواجه شدیم. داشتن یک سیستم فرود ایمن از اهمیت بسیار بالایی برخوردارست و ما نیز درحال کار بر روی سیستم فرود نرم Luna-۲۵ هستیم.
بعد از آنکه چین در دسامبر ۲۰۲۰ به نخستین کشوری تبدیل شد که بعد از ماموریت Luna-۲۴ شوروی در سال ۱۹۷۶ موفق به آوردن نمونه هایی از ماه به زمین شد، شور مسابقه بازگشت به ماه در بین برخی کشورها بالا گرفته است. در دسامبر ۲۰۲۰ کاوشگر چینی ها موسوم به "چانگ ای ۵" با موفقیت همراه با نمونه های جمع آوری شده از سطح ماه به زمین رسید. آخرین ماموریت بازگرداندن نمونه ماه مربوط به ماموریت "لونا۲۴"(Luna ۲۴) اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۷۶ بود که طی آن ۱۷۰.۱ گرم(۶ اونس) نمونه در سال ۱۹۷۶ به زمین آورده شد.
ماموریت چانگ ای۵ در تاریخ ۲۸ نوامبر سال ۲۰۲۰ وارد مدار ماه شد و در صورتیکه ماژول سرویس آن در مدار ماه باقی مانده بودند، سطح نشین و صعودگر آن در اول دسامبر در ماه فرود آمدند. سطح نشین سنگ ها و خاک ماه را جمع کرد و به ماژول سرویس در مدار متصل شد. این نمونه ها در یک کپسول برگشت برای سفر به زمین قرار داده شد و سپس در اوسط ماه دسامبر این کاوشگر در "مغولستان داخلی" فرود آمد.
ناسا نیز می خواهد طی برنامه آرتمیس نخستین زن و یک مرد دیگر را در سال ۲۰۲۴ به ماه ببرد. آژانس فضایی آمریکا چند سالی است که با تمام فراز و نشیب ها، بازگشت به کره ماه را در سر می پروراند، در صورتیکه این دفعه می خواهد یک پایگاه اقامتی ثابت در این قمر راه اندازی و ماه را به یک اقامتگاه دائم تبدیل کند.
برنامه "آرتمیس"(Artemis) یک برنامه پرواز فضایی انسانی بین المللی با تامین بودجه از جانب دولت ایالات متحده است که هدف آن فرود آوردن نخستین زن و یک مرد دیگر روی کره ماه در منطقه قطب جنوب ماه تا سال ۲۰۲۴ است.
این برنامه عمدتاً توسط ناسا، شرکت های فضایی تجاری آمریکایی که با ناسا قرارداد بسته اند و شرکای بین المللی ناسا همچون آژانس فضایی اروپا(ESA)، آژانس اکتشاف هوافضای ژاپن(JAXA)، آژانس فضایی کانادا(CSA)، آژانس فضایی ایتالیا(ASI)، آژانس فضایی استرالیا(ASA)، آژانس فضایی انگلستان(UKSA)، آژانس فضایی امارات متحده عربی(UAESA)، آژانس فضایی دولتی اوکراین و آژانس فضایی برزیل(AEB) که همگی تحت رهبری ناسا عمل می کنند، انجام می شود. اهداف طولانی مدت این برنامه شامل شکل دهی تیم اعزامی و حضور پایدار در ماه، پی ریزی زیرساخت ها برای شرکت های خصوصی و بنیانگذاری اقتصاد ماه و سرانجام اعزام انسان به سیاره مریخ است. برای پرتاب این ماموریت به سمت ماه از موشک ناسا موسوم به "سیستم پرتاب فضایی"(SLS) بعنوان وسیله اصلی پرتاب "اوریون" استفاده خواهد شد. برنامه "آرتمیس" متشکل از سه ماموریت متوالی به اسامی "آرتمیس ۱"، "آرتمیس ۲" و "آرتمیس ۳" است.
این در حالیست که روسیه و چین در ماه مارس برنامه خودرا برای ایجاد یک ایستگاه مشترک در ماه اعلام نمودند. برنامه فضایی روسیه که از اتحاد جماهیر شوروی به آن به ارث رسیده است در سالهای اخیر با مشکلاتی مانند رسوایی‎های فساد و کاهش بودجه روبه رو شده است. صنعت فضایی این کشور در سال ۲۰۲۰ و زمانی که شرکت اسپیس ایکس متعلق به میلیاردر آمریکایی ایلان ماسک توانست فضانوردان را با موشک فالکون ۹ به ایستگاه فضایی بین المللی بفرستند، گرفتار مشکلاتی شد و روسیه انحصار خودرا در پروازهای سرنشین دار به ایستگاه فضایی بین المللی از دست داد و این مساله ضربه بزرگی به آن وارد کرد.
با این وجود، سازمان فضایی فدرال روسیه برخی از ماموریت‎های خود همچون ماموریت سفر به زهره و ایجاد موشکی با قابلیت سفر به اعماق فضا را اعلام نموده است.
روسیه همین طور اعلام نمود که می خواهد ایستگاه فضایی بین المللی را ترک کرده و ایستگاه مداری خودرا در سال ۲۰۲۵ پرتاب کند. در تاریخ ۷ ژوئن در جلسه پارلمان روسیه، "دیمیتری روگوزین" مدیرکل آژانس فضایی روسیه مشهور به "روسکاسموس"(Roscosmos) تهدید کرد که روسیه احتمالاً پیش از تاریخ برنامه ریزی شده برای سال ۲۰۲۵ و در صورت تحمیل تحریم های آمریکا مقابل روسیه، ایستگاه فضایی بین المللی را ترک خواهدنمود.



1400/06/03
21:03:00
0.0 / 5
602
تگهای روسیه ماموریت به ماه را به تعویق انداخت: آزمایش , سیاره , سیستم , شركت
این مطلب بیست و یکم را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱
بیست و یکم